Lahůdkový salát z ředkviček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahůdkový salát z ředkviček
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2215 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
200 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
15 ks | Rajčata |
15 ks | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Mozzarella, Rajčata, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lahůdkový salát z ředkviček postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme je do hlubší mísy. |
2 | Přidáme na půlky nakrájená žlutá rajčata, na dílky nakrájená červená rajčata a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše osolíme, opepříme, zalijeme citronovou šťávou, olivovým olejem a lehce promícháme. |
3 | Nakonec každou porci posypeme nakrájenou mozzarellou. |