Kedlubnový salát s okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnový salát s okurkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22159 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
zálivka | |
---|---|
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Zakysaná smetana |
Kedlubnový salát s okurkou | |
2 ks | Jablka |
0,5 kg | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Křen |
150 g | Okurka salátová |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 578,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana, Jablka, Kedlubna, Kopr čerstvý, Křen, Okurka salátová, Paprikové lusky čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kedlubnový salát s okurkou postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu, kterou potřebujeme k přípravě tohoto salátu omyjeme a oloupeme. |
2 | Připravíme si zálivku: |
3 | V hrnečku rozmícháme 1 dl zakysané smetany s 3 lžícemi octa, |
4 | přilijeme 0,5 dl olivového oleje a osolíme podle chuti. |
5 | Jablka, křen a okurky zbavíme semínek. Kedlubny a jablka nastrouháme na hrubém struhadle, křen nastrouháme na jemném struhadle a vše dáme do mísy. K nastrouhané zelenině přidáme okurku pokrájenou na tenké plátky, papriku nakrájenou na kroužky, posypeme drobně posekaným koprem a zelenou petrželkou. |
6 | Přilijeme zálivku, vše promícháme a dáme vychladit na několik hodin |
7 | do chladničky. |