Recept

Kedlubnový salát s okurkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22159

Ingredience

zálivka
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Zakysaná smetana
Kedlubnový salát s okurkou
2 ks Jablka
0,5 kg Kedlubna
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Křen
150 g Okurka salátová
2 ks Paprikové lusky čerstvé
3 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 089kJ
8% Sacharidy 27 g
7% Tuky 5 g
10% Sodík 208 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kedlubnový salát s okurkou postup přípravy receptu:

1

Všechnu zeleninu, kterou potřebujeme k přípravě tohoto salátu omyjeme a oloupeme.

2

Připravíme si zálivku:

3

V hrnečku rozmícháme 1 dl zakysané smetany s 3 lžícemi octa,

4

přilijeme 0,5 dl olivového oleje a osolíme podle chuti.

5

Jablka, křen a okurky zbavíme semínek. Kedlubny a jablka nastrouháme na hrubém struhadle, křen nastrouháme na jemném struhadle a vše dáme do mísy. K nastrouhané zelenině přidáme okurku pokrájenou na tenké plátky, papriku nakrájenou na kroužky, posypeme drobně posekaným koprem a zelenou petrželkou.

6

Přilijeme zálivku, vše promícháme a dáme vychladit na několik hodin

7

do chladničky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept