Balkánský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balkánský salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22176 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 ks | Červená řepa |
1,5 dl | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
500 g | Okurky |
0,5 dl | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
100 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 250,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 533,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Jogurt bílý, Ocet vinný, Okurky, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Balkánský salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory a červenou řepu omyjeme. Zvlášť uvaříme brambory a zvlášť uvaříme řepu. Oba druhy zeleniny vaříme doměkka. Scezené a vychladlé oloupeme, nakrájíme na stejné kostičky a dáme do mísy. |
2 | Uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme je, pokrájíme na kostičky a spolu s kostkami nakrájené salátové okurky přidáme do mísy k bramborám. |
3 | Ještě přidáme posekané vlašské ořechy a pokrájené černé olivy na kolečka. |
4 | Všechny ingredience v míse polijeme bílým jogurtem, olejem, ochutíme solí, octem, pepřem a promícháme. |
5 | Balkánský salát podáváme vychlazený. |