Recept

Švestkový koláč s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2218

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
80 g Cukr krupice
20 g Droždí
2 polévková lžíce Mandle
125 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 987kJ
9% Sacharidy 33 g
13% Tuky 10 g
4% Sodík 86 mg
9% Bílkoviny 5 g

Švestkový koláč s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Připravíme kvásek z droždí, vlažného mléka a špetky cukru a necháme ho vzejít asi 15minut na teplém místě.

2

Mezitím smícháme mouku, máslo, polovinu cukru, vejce, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.

3

Švestky omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtiny.

4

Troubu předehřejeme na 200C.

5

Vykynuté těsto propracujeme a na pomoučeném vále rozválíme. Přeneseme na vymazaný plech, posypeme nastrouhanými mandlemi, naskládáme švestky a necháme ještě asi 20minut kynout. Poté posypeme zbývajícím cukrem a pečeme 20-25minut.

6

Hotový koláč nakrájíme, dozdobíme šlehanou smetanou a podáváme ještě vlažný.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept