Čokoládový dort s jahodami a oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový dort s jahodami a oříšky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22183 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
210 g | Čokoláda hořká |
224 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
40 ml | Koňak vaječný |
2 polévková lžíce | Marantový škrob |
225 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej rostlinný |
235 g | Ořechy lískové |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 223,4mg |
Draslík | 401,0mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 190,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Olej rostlinný, Ořechy lískové, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak vaječný, Marantový škrob, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čokoládový dort s jahodami a oříšky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve smícháme 115 g strouhaných oříšků, škrob a přibližně polovinu cukru. Z bílků utvoříme sníh a opatrně do něj našleháme zbytek cukru. Obě směsi pak promícháme. |
2 | Sněhovou směs vložíme do zdobicího sáčku a vyznačíme jím na pečicím papíře okraje o hraně asi deset cm, pak vyplníme prostředek. Takové čtverce uděláme tři. |
3 | Pečeme je v troubě asi padesát minut při 120 stupních C. |
4 | Pak smícháme ještě máslo, 160 g rozpuštěné čokolády, cukr, smetanu, koňak a zbytek nastrouhaných oříšků. Směs šleháme do zhoustnutí, až vznikne náplň. |
5 | Ve vodní lázni rozpustíme ještě zbytek čokolády a olej a směs použijeme jako polevu. |
6 | Na tác položíme pěnový korpus a pomažeme ho polovinou náplně, na tu položíme další korpus a ten pomažeme druhou polovinou náplně. Navrch položíme poslední korpus. Dort přelijeme polevou a servírujeme ho nakrájený na kousky s jahodami a šlehačkou. |