Recept

Malidžano-lilkový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Malidžano-lilkový salát 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 22210
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

6 stroužek Česnek
4 ks Lilek
0,5 dl Olej olivový
50 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr balkánský

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 654kJ
6% Sacharidy 21 g
48% Tuky 36 g
38% Sodík 758 mg
21% Bílkoviny 12 g
Malidžano-lilkový salát

Malidžano-lilkový salát postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, osušíme, celé položíme na plech a upečeme je nasucho v troubě při 185°C. Upečené lilky mají až černou barvu.

2

Mírně vychladlé lilky sloupneme a v míse je rozmačkáme vidličkou.

3

Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný balkánský sýr, rozsekané vlašské ořechy, vše promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

4

V pánvičce rozehřejeme olej na vysokou teplotu a postupně ho vmícháme k lilkům.

5

Salát podáváme ozdobený nakrájenými kolečky rajčat.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Malidžano-lilkový salát
Pomazánku malidžano (zelený ajvar) znám z Chorvatska a moc jsem se na ni těšila. Musím ale konstatovat, že toto sice je docela dobrá pomazánka (pod slovem salát si přece jen představuju něco jiného), ale malidžano to není. U lilku chybí informace pro začátečníky, že se musí před tepelnou úpravou propíchat, jinak vám při pečení exploduje. Lilky se opékají nad grilem, tím získají kouřovou chuť a také by v malidžanu neměly chybět nad grilem pečené papriky. Nemůžu hodnotit kladně.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept