Malidžano-lilkový salát

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
36 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, osušíme, celé položíme na plech a upečeme je nasucho v troubě při 185°C. Upečené lilky mají až černou barvu.
  • 2
    Mírně vychladlé lilky sloupneme a v míse je rozmačkáme vidličkou.
  • 3
    Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný balkánský sýr, rozsekané vlašské ořechy, vše promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    V pánvičce rozehřejeme olej na vysokou teplotu a postupně ho vmícháme k lilkům.
  • 5
    Salát podáváme ozdobený nakrájenými kolečky rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 13. 7. 2016
Malidžano-lilkový salát
Pomazánku malidžano (zelený ajvar) znám z Chorvatska a moc jsem se na ni těšila. Musím ale konstatovat, že toto sice je docela dobrá pomazánka (pod slovem salát si přece jen představuju něco jiného), ale malidžano to není. U lilku chybí informace pro začátečníky, že se musí před tepelnou úpravou propíchat, jinak vám při pečení exploduje. Lilky se opékají nad grilem, tím získají kouřovou chuť a také by v malidžanu neměly chybět nad grilem pečené papriky. Nemůžu hodnotit kladně.