Recept

Celozrnné dalamánky s podmáslím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22214

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
475 ml Mléko - podmáslí
130 g Mouka kukuřičná
225 g Mouka pšeničná celozrnná
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sezam - semena
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

91% Kalorie 1,793 kcal
Kilojoule 7 503kJ
81% Sacharidy 290 g
62% Tuky 46 g
41% Sodík 822 mg
91% Bílkoviny 51 g

Celozrnné dalamánky s podmáslím postup přípravy receptu:

1

Nejprve smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme rozpustit. Všechny mouky (místo celozrnné můžeme použít grahamovou) smícháme s cukrem a solí, poté vlijeme droždí, na kousky nakrájené máslo, rozšlehané vejce, sezam a vlažné podmáslí. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 2 hodiny.

2

Pekáč vymažeme tukem, do něj dáváme z těsta větší kuličky a necháme ještě asi 1 hodinu dokynout.

3

Troubu předehřejeme na 190°C a dalamánky pečeme asi 50 minut. Dalamánky jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept