Chleba s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 260 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chleba s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 260 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 210 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 22215 |
Ingredience
55 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Droždí sušené |
2 polévková lžíce | Med včelí |
450 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka polohrubá |
450 g | Mouka pšeničná celozrnná |
170 g | Mouka sójová plnotučná |
65 ml | Olej rostlinný |
70 g | Ovesné vločky |
30 g | Pšeničné klíčky |
2 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
65 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 152,0mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Med včelí, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Pšeničné klíčky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka sójová plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chleba s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme rozpustit. Rozválené vločky smícháme s mlékem, přidáme med, olej, cukr a sůl. Poté vmícháme droždí, všechny mouky, rozmíchaná vejce a klíčky. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 2 a 1/2 hodiny. |
2 | Dvě chlebíčkové formy vymažeme tukem. Z vykynutého těsta uděláme 4 silnější válečky, 2 a 2 smotáme a vložíme do vymazných forem. Těsto necháme ještě asi 1 hodinu dokynout. |
3 | Troubu předehřejeme na 190°C a chleby pečeme asi 50 minut. Jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly. |
Poznámka
Chleba můžeme připravit i z jiných druhů mouky, podle vlastní chuti.