Recept

Chleba s ovesnými vločkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 210 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22215

Ingredience

55 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Droždí sušené
2 polévková lžíce Med včelí
450 ml Mléko polotučné
350 g Mouka polohrubá
450 g Mouka pšeničná celozrnná
170 g Mouka sójová plnotučná
65 ml Olej rostlinný
70 g Ovesné vločky
30 g Pšeničné klíčky
2 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
65 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 756kJ
28% Sacharidy 99 g
24% Tuky 18 g
25% Sodík 507 mg
48% Bílkoviny 27 g

Chleba s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme rozpustit. Rozválené vločky smícháme s mlékem, přidáme med, olej, cukr a sůl. Poté vmícháme droždí, všechny mouky, rozmíchaná vejce a klíčky. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 2 a 1/2 hodiny.

2

Dvě chlebíčkové formy vymažeme tukem. Z vykynutého těsta uděláme 4 silnější válečky, 2 a 2 smotáme a vložíme do vymazných forem. Těsto necháme ještě asi 1 hodinu dokynout.

3

Troubu předehřejeme na 190°C a chleby pečeme asi 50 minut. Jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Poznámka

Chleba můžeme připravit i z jiných druhů mouky, podle vlastní chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept