Rýžový páj s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový páj s ovocem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 22228 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Badyán |
1 ks | Banány |
1 ks | Broskve |
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 hrst | Hrozinky |
1 hrst | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Meruňky |
300 ml | Mléko polotučné |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Skořice mletá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 142,2mg |
Draslík | 551,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Broskve, Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Meruňky, Rýže loupaná, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Cukr vanilka, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžový páj s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Z mléka a propláchnuté rýže uvaříme hustou kaši a po vychladnutí do ní vmícháme sůl, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. Směs rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě. |
2 | Potom na povrch rozložíme na plátky nakrájené ovoce, posypeme cukrem, rozinkami, plátky mandlí a poprášíme kořením. |
3 | Z bílků a ze zbylého cukru ušleháme pevný sníh, kterým potřeme koláč. Vložíme do horké trouby a zprudka zapečeme. |
4 | Rýžový páj můžeme podávat teplý i studený. |