Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 22228

Ingredience

1 špetka Badyán
1 ks Banány
1 ks Broskve
1 špetka Citronová kůra
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
1 hrst Mandle plátky
2 ks Meruňky
300 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Rýže loupaná
1 špetka Skořice mletá
4 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 633kJ
29% Sacharidy 104 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 113 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rýžový páj s ovocem postup přípravy receptu:

1

Z mléka a propláchnuté rýže uvaříme hustou kaši a po vychladnutí do ní vmícháme sůl, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. Směs rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.

2

Potom na povrch rozložíme na plátky nakrájené ovoce, posypeme cukrem, rozinkami, plátky mandlí a poprášíme kořením.

3

Z bílků a ze zbylého cukru ušleháme pevný sníh, kterým potřeme koláč. Vložíme do horké trouby a zprudka zapečeme.

4

Rýžový páj můžeme podávat teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept