Recept

Hovězí salát s bramborami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22254

Ingredience

dresing
100 g Hořčice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Hovězí salát s bramborami
5 ks Brambory
4 polévková lžíce Celer - nať
500 g Hovězí maso přední
50 g Kapary
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 638kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 26 g
20% Sodík 405 mg
44% Bílkoviny 24 g

Hovězí salát s bramborami postup přípravy receptu:

1

Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme vařit. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě v druhém hrnci. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nať petržele a celeru omyjeme, necháme odkapat, pak nadrobno pokrájíme.

3

Měkké uvařené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme pokrájené brambory, vajíčka, posekané kapary s petrželovou a celerovou natí. Osolíme, opepříme podle chuti a promícháme.

4

Připravíme dresing: v misce důkladně vymícháme olej s hořčicí, octem, solí a pepřem.

5

Tímto dresingem přelijeme hovězí salát,

6

promícháme, necháme několik hodin v chladu uležet, až potom servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept