Řecký salát s černými olivami

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
42 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy hlávkového salátu dobře omyjeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Omytá rajčata a okurku bez jadýrek nakrájíme na tenké plátky, oloupanou červenou cibuli též nakrájíme na kolečka, vše přidáme k salátu. Ještě doložíme pokrájené černé olivy bez pecek a promícháme.
  • 2
    Připravíme dresing. V hrnečku dobře rozmícháme olivový olej s citronovou šťávou, drobně posekaným česnekem, oreganem, solí a pepřem.
  • 3
    Dresingem salát přelijeme, dochutíme solí, porce v miskách posypeme pokrájeným sýrem Feta (balkánský sýr) na malé kostičky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.