Jednoduchý recept

Slatko z kdoulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22259

Ingredience

1 kg Cukr krupice
6 ks Hřebíček
1 kg Kdoule
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 103kJ
72% Sacharidy 258 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 13 mg
4% Bílkoviny 2 g

Slatko z kdoulí postup přípravy receptu:

1

Kdoule omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a oloupeme.

2

Nakrájíme je na plátky nebo kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme 5 minut.

3

Ve druhém hrnci si svaříme sirup z 5 dl vody a 1 kg cukru.

4

Do sirupu dáme kdoule, které jsme sítkem vybrali z vody, hřebíček

5

a vaříme při mírné teplotě tak dlouho, až budou mít konzistenci hustého sirupu - džemu.

6

Uvařené kdoule se sirupem nalijeme do čistých suchých sklenic a dobře uzavřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept