Jednoduchý recept

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 22262

Ingredience

500 g Brambory
5 polévková lžíce Kečup
500 g Maso mleté - mix
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Oregano sušené
1 kostka Polévkové kostky Vitana
200 g Pórek
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 453kJ
6% Sacharidy 21 g
31% Tuky 23 g
14% Sodík 274 mg
24% Bílkoviny 13 g

Bramborová kaše zapečená s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Na pánev nalijeme 1 lžíci oleje, vložíme mleté maso, osolíme, přidáme oregano a pozvolna opékáme. Maso musíme častěji míchat, aby se nám netvořily hrudky. Po deseti minutách přilijeme k masu kečup, vývar z masoxu a přidáme nakrájený pórek. Vše společně dusíme ještě 15 minut.

2

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme do hrnce se studenou vodou. Osolíme a dáme vařit asi na 20-25 minut. Po uvaření vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, přilijeme teplé mléko a vyšleháme na kaši.

3

Na dno zapékací mísy nandáme masovou směs, kterou zakryjeme připravenou bramborovou kaší. Nakonec dáme zapéct ještě na 20 minut do rozehřáté trouby.

4

Jako přílohu můžeme podávat čerstvý zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept