Slatko z hrušek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slatko z hrušek
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22266 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
5 ks | Hřebíček |
1 kg | Hrušky |
5 g | Kyselina citrónová |
200 g | Ořechy vlašské |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 144g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 267,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Hrušky, Ořechy vlašské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Slatko z hrušek postup přípravy receptu:
1 | K této zavařenině vybíráme zralé, ale tvrdé hrušky. |
2 | Omyjeme je, odřežeme konec hrušky od stopky (asi 2 cm), vydlabeme jadřince, místo nich vložíme vlašský ořech a hrušky oloupeme. |
3 | Uvaříme sirup z 5 dl vody a 1 kg cukru, přidáme hřebíček a ponoříme do něj hrušky s ořechy. |
4 | Vaříme při mírné teplotě tak dlouho, dokud sirup nezhoustne. Občas zamícháme a stále sbíráme z povrchu pěnu. |
5 | Před koncem vaření ještě přidáme vanilku a 5 g kyseliny citronové. |
6 | Slatko z hrušek nalijeme do čistých suchých sklenic, |
7 | uzavřeme víčky a vychladlé uskladníme na chladném místě. |