Recept

Salát Mesclun se žampióny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 22278

Ingredience

2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
38 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
100 g Salát ledový
85 g Sýr Cottage
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 744kJ
4% Sacharidy 13 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 157 mg
20% Bílkoviny 11 g

Salát Mesclun se žampióny postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na pečení. Na nepřilnavý plech použijeme jednu lžíci olivového oleje a vymažeme. Hlavičky žampiónů dáme na plech kloboučkem nahoru. Pomažeme olejem z plechu, osolíme a opepříme. V troubě pečeme přibližně 5 minut.

2

Mezitím nasekáme česnek a rajčata. Žampióny vytáhneme z trouby, navrch každého kloboučku klademe rajčata s česnekem. Kloboučky zakápneme olivovým olejem (15 ml) a octem balsamico. Trochu kápneme i mezi žampióny. Houby vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut, dokud nebudou měkké. Poté vytáhneme a dáme stranou.

3

Velký ohnivzdorný tác zakápneme zbývajícím olivovým olejem (8 ml). Na něj naklademe salátové listy (neklademe je na sebe), na ně dáme žampiónové kloboučky. Posypeme sýrem cottage. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 1 minutu, aby salát povadl, a můžeme podávat.

Poznámka

Salát nenecháváme v troubě příliš dlouho, aby nezhnědl. Ztratí totiž potom chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept