Jednoduchý recept

Francouzské bagety

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 210 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22285

Ingredience

1 polévková lžíce Droždí sušené
850 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Sůl
450 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 622kJ
22% Sacharidy 79 g
2% Tuky 2 g
12% Sodík 245 mg
22% Bílkoviny 13 g

Francouzské bagety postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečícím papírem.

2

V míse smícháme sušené droždí s vlažnou vodou a necháme je rozpustit. Poté přidáme hladkou mouku a sůl a vymícháme, pokud množství mouky nestačí, přidáme jí tolik, abychom vymíchali tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Z vypracovaného těsta utvoříme kouli a na teplém místě necháme vykynout do dvojitého objemu, tedy asi dvě až čtyři hodiny.

3

Z vykynutého těsta utvoříme dvě veky. Uděláme do nich ostrým nožem zářezy, veky potřeme vodou a posypeme hrubou moukou. Připravené veky vkládáme do chladné trouby, na jejíž dno jsme dali pekáček s horkou vodou. Teplotu trouby nastavíme na 200 °C a veky pečeme, dokud nezezlátnou, tedy zhruba 40 minut. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept