Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22295

Ingredience

50 g Kmín drcený
1 l Ocet kvasný lihový
3 dl Olej slunečnicový
5 kg Paprikové lusky čerstvé
4 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kg Rajčata
200 g Sůl
2 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 285kJ
3% Sacharidy 12 g
2% Tuky 2 g
98% Sodík 2 g
4% Bílkoviny 2 g

Papriky plněné zelím postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí očistíme, rozpůlíme, odkrojíme košťály a nastrouháme na tenké nudličky, promačkáme ho a odložíme do mísy.

2

Omytým paprikám odřežeme vršky se stopkou a vydlabeme jadřince.

3

Omytá rajčata a petrželovou nať drobně nakrájíme.

4

Ve větší pánvi si na rozpáleném oleji postupně orestujeme papriky

5

(aby nám změkly).

6

Vyndáme je a odložíme do mísy, místo nich pod pokličkou krátce osmažíme zelí.

7

Když zelí vychladne, vmícháme do něj rajčata, petržel, sůl, kmín a dobře promícháme.

8

Touto směsí naplníme papriky, poskládáme je (špičkami dolů) do čistých a suchých sklenic a zalijeme vlažným nálevem na okurky podle napsaného receptu na obalu.

9

Pokud má někdo rád hodně kyselou zeleninu, papriky zalijeme jen svařeným octem.

10

Sklenice uzavřeme víkem a odložíme na chladné místo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept