Recept

Naložený zeleninový džuveč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22299

Ingredience

4 polévková lžíce Celer - nať
6 ks Cibule
12 ks Lilek
4 dl Olej slunečnicový
10 ks Paprika zelená
20 g Pepř černý celý
8 ks Rajčata
1,5 polévková lžíce Sůl
4 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 799kJ
7% Sacharidy 25 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 255 mg
8% Bílkoviny 4 g

Naložený zeleninový džuveč postup přípravy receptu:

1

Všechnu zeleninu omyjeme. Paprikám odstraníme stopky a jádřince, cibuli oloupeme. Lilky a rajčata spaříme a oloupeme.

2

Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném oleji ji krátce restujeme, pak zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka.

3

Přibližně za 10 minut dušení přidáme omytou, drobně nakrájenou celerovou nať, pokrájený česnek, sůl a pepř, promícháme a dodusíme.

4

Zeleninový džuveč má konzistenci leča.

5

Ještě horký dáme do čistých a suchých lahví, uzavřeme víčky a sterilizujeme 10-15 minut. Vychladlé sklenice s džuvečem uskladníme na suchém a chladném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept