Naložený zeleninový džuveč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Naložený zeleninový džuveč
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22299 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
4 polévková lžíce | Celer - nať |
4 ks | Česnek |
6 ks | Cibule |
12 ks | Lilek |
4 dl | Olej slunečnicový |
10 ks | Paprika zelená |
20 g | Pepř černý celý |
8 ks | Rajčata |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 904,2mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,7mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Naložený zeleninový džuveč postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu omyjeme. Paprikám odstraníme stopky a jádřince, cibuli oloupeme. Lilky a rajčata spaříme a oloupeme. |
2 | Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném oleji ji krátce restujeme, pak zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka. |
3 | Přibližně za 10 minut dušení přidáme omytou, drobně nakrájenou celerovou nať, pokrájený česnek, sůl a pepř, promícháme a dodusíme. |
4 | Zeleninový džuveč má konzistenci leča. |
5 | Ještě horký dáme do čistých a suchých lahví, uzavřeme víčky a sterilizujeme 10-15 minut. Vychladlé sklenice s džuvečem uskladníme na suchém a chladném místě. |