Sýrová spirála - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová spirála
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22308 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
70 g | Protlak rajčatový |
70 g | Sýr Eidam cihla 30% |
15 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90,5mg |
---|---|
Cholesterol | 81,9mg |
Draslík | 15,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrová spirála postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu. Rozválený plát listového těsta potřeme rajským protlakem. Na rozetřený protlak nastrouháme vrstvu sýra. Takto hotové těsto zabalíme podobně jako roládu. |
2 | Ze zabaleného těsta krájíme širší plátky, které klademe na tukem vymazaný plech na pečení. Nakonec spirálky potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme 13 minut. |