Chalva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chalva
Chalva
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22312 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Med včelí |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 13,0mg |
Vláknina | 125,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chalva postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. V hrnci rozpustíme med (nebo cukr), přilijeme k němu vodu, promícháme a necháme přejít varem. |
2 | Horkou tekutinu přiléváme za stálého míchání k jíšce a mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hustá hmota. Tu pak vlijeme do formy (formu vybereme podle toho, v jakém chceme chalvu mít). |
3 | Vychladlou chalvu si odkrojíme podle potřeby. |
Poznámka
Chalva chutná k černé kávě nebo k silnému čaji.