Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22312

Ingredience

500 g Med včelí
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 708kJ
6% Sacharidy 21 g
14% Tuky 10 g
0% Sodík 2 mg
0% Bílkoviny 0 g

Chalva postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. V hrnci rozpustíme med (nebo cukr), přilijeme k němu vodu, promícháme a necháme přejít varem.

2

Horkou tekutinu přiléváme za stálého míchání k jíšce a mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hustá hmota. Tu pak vlijeme do formy (formu vybereme podle toho, v jakém chceme chalvu mít).

3

Vychladlou chalvu si odkrojíme podle potřeby.

Poznámka

Chalva chutná k černé kávě nebo k silnému čaji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept