Jednoduchý recept

Vepřové na houbách a víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22327

Ingredience

200 g Houby čerstvé
50 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
600 g Vepřové kotlety
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 714kJ
1% Sacharidy 4 g
35% Tuky 26 g
14% Sodík 286 mg
60% Bílkoviny 34 g

Vepřové na houbách a víně postup přípravy receptu:

1

Maso naklepeme, houby očistíme a nakrájíme. Maso celé potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, petrželí a pokryjeme houbami. Nakonec přilijeme víno, olej a maso necháme alespoň dvanáct hodin marinovat v ledničce.

2

Po vyndání necháme mísu ještě půl hodiny stát. Pak maso s houbami rozložíme na plechu, polijeme marinádou a přikryjeme alobalem. Pokrm pečeme v troubě tři čtvrtě hodiny, pak odstraníme alobal a dopékáme dalších patnáct minut.

Poznámka

Podáváme s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept