Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 22329

Ingredience

sirup
1 ks Citrony
750 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
4 dl Voda pitná
Urmašice
2 dl Jogurt bílý
1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 982kJ
9% Sacharidy 34 g
13% Tuky 10 g
0% Sodík 6 mg
6% Bílkoviny 3 g

Urmašice postup přípravy receptu:

1

Moučník Urmašice dostal název, protože vytvořené tvary mají tvar datle (v arabštině slovo "urma" znamená datle).

2

K výrobě tohoto moučníku si nejdříve připravíme těsto.

3

V míse utřeme máslo do pěny, pak do něj za stálého míchání přidáme jeden žloutek a jedno celé vajíčko, pak zamícháme bílý smetanový jogurt.

4

Postupně přisypáváme hladkou mouku až do vymíchání hladkého těsta, které dáme na pomoučený vál.

5

Válečkem rozválíme placku vysokou asi 2 cm a vykrajovátkem nebo pomocí skleničky vykrajujeme tvary podobné datlím.

6

Koláčky poskládáme na plech, který jsme si vymazali máslem a vložíme je do rozehřáté trouby.

7

Pečeme při 200°C přibližně 20 - 25 minut dozlatova.

8

Během pečení si připravíme sirup:

9

v menším hrnci si do 4 dl vody rozmícháme 750 g cukru, vanilkový cukr a vaříme při mírné teplotě do zhoustnutí.

10

Když je dostatečně hustý, přidáme do něj citronovou šťávu

11

a odstavíme.

12

Upečené koláčky Urmašice narovnáme na mísu a přelijeme je hustým sirupem.

13

Sirup necháme do koláčků zcela vsáknout, potom podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept