Recept

Vepřové na víně se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22332

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
400 g Kapusta hlávková
1 špetka Kmín drcený
40 g Máslo čerstvé
120 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
200 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
200 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 826 kcal
Kilojoule 3 456kJ
7% Sacharidy 27 g
82% Tuky 62 g
17% Sodík 331 mg
61% Bílkoviny 34 g

Vepřové na víně se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme a na 80 ml oleje opečeme zprudka z obou stran. Poté položíme na pekáč, zalijeme olejem z pánve a polovinou vína. Maso pečeme asi dvacet pět minut dočervena na 180 stupních C.

2

Z kapusty odstraníme vnější listy a položíme je do vařící vody s kmínem. Šarlotky uložíme od mísy s čistou vařící vodou, po pěti minutách je zchladíme a oloupeme. Oloupané cibulky zprudka opékáme na zbylém víně a 40 ml oleje. Na margarínu pečeme dorůžova česnek a růžičky.

3

Do výpeku přidáme 100 ml vody, povaříme, přidáme protlak, sůl, pepř a směs použijeme jako omáčku k masu. Servírujeme s petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept