Chilli con carne z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chilli con carne z mletého masa
Chilli con carne z mletého masa
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22346 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
750 g | Hovězí maso mleté |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín římský |
20 g | Koriandr mletý |
30 ml | Olej rostlinný |
20 g | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 116,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 547,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Kmín římský, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Oregano sušené, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chilli con carne z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Ve větší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí a je měkká. Přidáme maso a za stálého míchání a oddělování kousků masa dřevěnou vařečkou smažíme asi 5 minut, až maso zhnědne. Vmícháme prolisovaný česnek a smažíme půl minuty, aby se uvolnilo aroma. |
2 | Přidáme konzervovaná rajčata nakrájená nadrobno, bobkový list, oregano, kmín, chilli papričku, koriandr, kajenský pepř a propláchnuté fazole. Podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Směs přikryjeme pokličkou a vaříme na velmi mírném ohni asi 45 minut za občasného promíchání. Na závěr sejmeme pokličku a vaříme na mírném ohni ještě asi 15 minut za stálého míchání. Pokud se všechna omáčka vypařila, přidáme 40 ml vody. Ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme s pečivem.