Recept

Chilli con carne z mletého masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 22346

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
400 g Fazole červené sterilované
750 g Hovězí maso mleté
250 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín římský
20 g Koriandr mletý
30 ml Olej rostlinný
20 g Oregano sušené
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 978kJ
8% Sacharidy 29 g
24% Tuky 18 g
38% Sodík 761 mg
88% Bílkoviny 50 g

Chilli con carne z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Ve větší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí a je měkká. Přidáme maso a za stálého míchání a oddělování kousků masa dřevěnou vařečkou smažíme asi 5 minut, až maso zhnědne. Vmícháme prolisovaný česnek a smažíme půl minuty, aby se uvolnilo aroma.

2

Přidáme konzervovaná rajčata nakrájená nadrobno, bobkový list, oregano, kmín, chilli papričku, koriandr, kajenský pepř a propláchnuté fazole. Podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Směs přikryjeme pokličkou a vaříme na velmi mírném ohni asi 45 minut za občasného promíchání. Na závěr sejmeme pokličku a vaříme na mírném ohni ještě asi 15 minut za stálého míchání. Pokud se všechna omáčka vypařila, přidáme 40 ml vody. Ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme s pečivem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept