Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22356

Ingredience

1 ks Citrony
450 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
150 g Krupice dětská
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 980kJ
9% Sacharidy 31 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 17 mg
5% Bílkoviny 3 g

Sevdidžan postup přípravy receptu:

1

Do mísy si dáme 200g cukru a 4 žloutky, vyšleháme si je do pěny, pomalu za stálého míchání přidáváme rozpuštěné máslo, smetanu a nastrouhanou citronovou kůru z omytého, osušeného citronu.

2

Přes síto přisypeme k žloutkovému krému hladkou mouku a krupici, promícháme a lehce vmícháme vyšlehaný tuhý sníh ze 4 bílků.

3

Koláčovou formu si vymažeme máslem a piškotové těsto sevdidžan do ní nalijeme a upečeme v troubě při 175°C. Pečeme přibližně 25-30 minut.

4

Během doby, kdy se nám peče těsto, si uvaříme sirup z 1 dl vody, vanilkového cukru a 250 g krupicového cukru. Vaříme ho jen 5 minut.

5

Koláč polijeme uvařeným sirupem a ještě chvíli necháme v troubě.

6

Vychladlý pokrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept