Jednoduchý recept

Pastýřský salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 22367
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice
30 g Křen
20 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
160 g Rýže loupaná
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 281kJ
10% Sacharidy 36 g
16% Tuky 12 g
14% Sodík 281 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pastýřský salát postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, což je asi 8 minut, necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na malé kostičky.

2

Do mísy vsypeme vařenou rýži, přidáme pokrájená vejce, strouhaný křen, osolíme, opepříme a přidáme lžíci pikantní hořčice. Vše spolu dobře a opatrně promícháme, aby se vejce příliš nerozpadla. Nakonec vmícháme smetanu a zasypeme posekanou pažitkou.

3

Salát podáváme vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept