Štěpánská jablková bábovka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr, žloutky a citronovou kůru vyšleháme do pěny.
  • 2
    Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, strouhaná jablka, ořechy a rozinky.
  • 3
    Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.
  • 4
    Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao.
  • 5
    Formu vymažeme a po vrstvách vléváme světlé a tmavé těsto.
  • 6
    Obě těsta promícháme a dáme péct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.