Recept

Štěpánská jablková bábovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2237

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
200 g Cukr krupice
5 dkg Hrozinky
340 g Jablka
2 polévková lžíce Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
400 g Mouka polohrubá
140 g Mouka pšeničná celozrnná
3 dl Olej stolní
5 dkg Ořechy vlašské
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 629kJ
19% Sacharidy 70 g
48% Tuky 36 g
1% Sodík 27 mg
17% Bílkoviny 10 g

Štěpánská jablková bábovka postup přípravy receptu:

1

Cukr, žloutky a citronovou kůru vyšleháme do pěny.

2

Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, strouhaná jablka, ořechy a rozinky.

3

Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.

4

Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao.

5

Formu vymažeme a po vrstvách vléváme světlé a tmavé těsto.

6

Obě těsta promícháme a dáme péct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept