Štěpánská jablková bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěpánská jablková bábovka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2237 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
5 dkg | Hrozinky |
340 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
400 g | Mouka polohrubá |
140 g | Mouka pšeničná celozrnná |
3 dl | Olej stolní |
5 dkg | Ořechy vlašské |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 90,4mg |
Draslík | 298,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 104,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Štěpánská jablková bábovka postup přípravy receptu:
1 | Cukr, žloutky a citronovou kůru vyšleháme do pěny. |
2 | Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, strouhaná jablka, ořechy a rozinky. |
3 | Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. |
4 | Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao. |
5 | Formu vymažeme a po vrstvách vléváme světlé a tmavé těsto. |
6 | Obě těsta promícháme a dáme péct. |