Jednoduchý recept

Kynuté těsto na pizzu

  • Itálie
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kynuté těsto na pizzu 5 1
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22370

Ingredience

2 balení Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 808kJ
25% Sacharidy 92 g
36% Tuky 27 g
10% Sodík 198 mg
25% Bílkoviny 14 g

Kynuté těsto na pizzu postup přípravy receptu:

1

Připravíme si dvě formy na pizzu, které vymažeme tukem.

2

Do mísy vsypeme prosátou mouku, sůl, do důlku vsypeme droždí, smícháme s olejem a vlažnou vodou. Po zhruba patnácti minutách směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse, kterou jsme vymazali tukem, zhruba padesát minut kynout. Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky. Přeneseme je do forem, pomažeme olejem a plníme náplní podle vlastního výběru. V troubě předehřáté na 190°C pečeme pizzy asi dvanáct minut dokud nezezlátnou. Podáváme horké.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept