Chleba s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chleba s olivami
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 200 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 22383 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 kávová lžička | Droždí sušené |
80 g | Mouka kukuřičná |
170 g | Mouka pšeničná celozrnná |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Olej olivový |
115 g | Olivy nakládané |
2 kávová lžička | Sůl |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 34,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Olivy nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chleba s olivami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si plech, který vymažeme tukem a posypeme lžící kukuřičné mouky. |
2 | V misce smícháme vlažnou vodu s droždím a necháme asi pět minut odstát. Poté do misky prosijeme dvě stě dvacet gramů hladké mouky a směs necháme zhruba hodinu kynout. |
3 | Do mísy prosejeme všechny zbývající mouky se solí, přidáme olivový olej, droždí a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse asi hodinu a půl kynout. Do vykynutého těsta vmícháme vypeckované a rozpůlené zelené i černé olivy, dáme na vysypaný plech a necháme opět vzejít. Do trouby předehřáté na 220°C dáme na dno pekáček s vodou, do bochníků uděláme nožem zářezy a pečeme asi dvacet minut, poté teplotu snížíme na 190°C a chleby pečeme asi půl hodiny dokud nezezlátnou. Na mřížce necháme chleby vychladnout. |