Jednoduchý recept

Chleba s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 200 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22383

Ingredience

4 kávová lžička Droždí sušené
80 g Mouka kukuřičná
170 g Mouka pšeničná celozrnná
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Olej olivový
115 g Olivy nakládané
2 kávová lžička Sůl
450 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 364kJ
17% Sacharidy 61 g
6% Tuky 4 g
21% Sodík 421 mg
17% Bílkoviny 10 g

Chleba s olivami postup přípravy receptu:

1

Připravíme si plech, který vymažeme tukem a posypeme lžící kukuřičné mouky.

2

V misce smícháme vlažnou vodu s droždím a necháme asi pět minut odstát. Poté do misky prosijeme dvě stě dvacet gramů hladké mouky a směs necháme zhruba hodinu kynout.

3

Do mísy prosejeme všechny zbývající mouky se solí, přidáme olivový olej, droždí a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse asi hodinu a půl kynout. Do vykynutého těsta vmícháme vypeckované a rozpůlené zelené i černé olivy, dáme na vysypaný plech a necháme opět vzejít. Do trouby předehřáté na 220°C dáme na dno pekáček s vodou, do bochníků uděláme nožem zářezy a pečeme asi dvacet minut, poté teplotu snížíme na 190°C a chleby pečeme asi půl hodiny dokud nezezlátnou. Na mřížce necháme chleby vychladnout.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept