Chleba s vlašskými ořechy

205 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si plech, který vymažeme tukem.
  • 2
    Do mísy prosejeme obě mouky se solí, do důlku v mouce vsypeme droždí, smícháme s 250 ml vlažné vody a medem a necháme asi patnáct minut odstát.
  • 3
    Poté přidáme zbývající vodu a vejce a řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba hodinu a půl kynout.
  • 4
    Do vykynutého těsta vmícháme usekané ořechy (několik ořechů odložíme na ozdobu) a necháme opět během asi půl hodiny vzejít. Poté do chleba vtlačíme ořechy, uděláme pár zářezů nožem, potřeme chléb rozšlehaným vejcem a pečeme asi patnáct minut v troubě předehřáté na 220°C. Teplotu pak snížíme na 190°C a pečeme dalších asi čtyřicet minut, dokud chleba nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.