Jednoduchý recept

Bratislavské hovězí plátky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 224

Ingredience

30 g Celer bulvový
200 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
30 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
500 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Mrkev kořen
50 g Okurky nakládané
50 g Protlak rajčatový
100 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
150 g Tuk
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 434kJ
4% Sacharidy 16 g
29% Tuky 22 g
76% Sodík 2 g
37% Bílkoviny 21 g

Bratislavské hovězí plátky postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okraji nařízneme a osolíme. Zprudka je opečeme po obou stranách na třetině tuku.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme ji na 2/3 tuku. Zalijeme vlažnou vodou, přidáme opečené maso a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.

3

Měkké plátky vyjmeme do čistého kastrolu. Šťávu částečně vydusíme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem ze zeleniny a mlékem a rozšleháme. Přidáme rajčatový protlak a za občasného promíchání provaříme.

4

Před koncem varu přilijeme smetanu a přes hustý cedník omáčku procedíme na plátky masa.

5

Oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, uvaříme v osolené vodě doměkka a spolu s okurkami nakrájenými na nudličky a s hráškem přidáme do omáčky.

6

Nakonec dochutíme solí a vše krátce povaříme.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept