Recept

Ořechový koláč z Athén

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22405

Ingredience

těsto
150 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
65 g Máslo čerstvé
400 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí
sirup
80 g Cukr krupice
1 dl Martell cognac
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 630kJ
16% Sacharidy 59 g
49% Tuky 37 g
2% Sodík 35 mg
26% Bílkoviny 15 g

Ořechový koláč z Athén postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme cukr s máslem do pěny, přidáme postupně 4 žloutky, skořici a prosátou mouku s práškem do pečiva a umícháme těsto, do kterého následně vmícháme posekané ořechy (2 lžíce si odložíme na posypání). Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do máslem vymazané koláčové formy, zarovnáme a posypeme 2 lžícemi odložených ořechů.

2

Formu s těstem dáme do předehřáté trouby a pečeme při 175°C přibližně 35 minut.

3

Mezitím si uvaříme sirup ze 1/4 litru vody a 80 g cukru. Vodu s cukrem vaříme do zhoustnutí, pak přilijeme 1 dl koňaku, zamícháme a odstavíme.

4

Upečený koláč vyjmeme z trouby, polijeme ho sirupem, ozdobíme plátky mandlí a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept