Recept

Sušenky kurabije s ginem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22417

Ingredience

100 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Gin
50 g Hřebíček
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,004 kcal
Kilojoule 4 201kJ
33% Sacharidy 120 g
71% Tuky 53 g
2% Sodík 31 mg
29% Bílkoviny 16 g

Sušenky kurabije s ginem postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme gin, vanilkový cukr a žloutky a třeme dál do pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto si vyklopíme na pomoučený vál a rukama ho dobře propracujeme. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme ještě trochu ginu.

2

Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 4 cm, nakrájíme ho na 1 cm silné plátky a z nich si vytvarujeme malé koláčky, které poklademe na máslem vymazaný plech. Do středu každého koláčku zapíchneme jednu mandli s hřebíčkem. Plech s koláčky dáme do vyhřáté trouby. Sušenky karabie pečeme dorůžova při 175°C přibližně 20 minut.

3

Horké upečené koláčky ihned obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Sušenky můžeme hned servírovat, nebo je poskládáme do papírové krabice a odložíme na suché chladné místo. Zkonzumujeme je během 3 - 4 dnů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept