Mandlový zákusek
70 min.
Ingredience
- 250gramůJahody zahradní
 - 50gramůMandle plátky
 - 4kusyVaječný bílek slepičí
 - 1kusCukr vanilka
 - 200gramůMed včelí
 - 300gramůMandle
 - 1kusCitrony
 - 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 2plátkyOplatky dortové
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, pokrájíme a v pánvi nasucho orestujeme dozlatova.
 - 2V hrnci si rozehřejeme med, přidáme k němu nastrouhanou kůru z citronu a vanilkový cukr, zamícháme a opatrně pak vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
 - 3Směs za stálého míchání vaříme při mírné teplotě tak dlouho, až se začne odlepovat od vařečky. Pak do směsi přidáme mandle, důkladně promícháme a horké mandlové těsto přelijeme do dortové formy, na jejíž dno jsme položili dortovou oplatku. Druhou dortovou oplatkou směs zakryjeme a zatížíme.
 - 4Mandlový dort dáme na chladné místo uležet a nejlépe až druhý den jej podáváme ozdobený šlehačkou, čerstvými jahodami a plátky mandlí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.