Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22442

Ingredience

60 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Droždí sušené
220 g Hrozinky
450 ml Mléko polotučné
800 g Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
115 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Rum
1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk rostlinný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 568kJ
29% Sacharidy 106 g
22% Tuky 16 g
2% Sodík 48 mg
28% Bílkoviny 16 g

Chlebíček s hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Dvě chlebíčkové formy vymažeme tukem.

2

V misce smícháme droždí se 125 ml vlahého mléka a necháme odstát. Hrozinky (může být polovina sultánek) polijeme rumem, vmícháme strouhaný muškátový oříšek, nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče a necháme vsáknout. Máslo necháme rozpustit.

3

Do mísy prosejeme mouku, přidáme zbylé mléko, droždí, cukr, vejce rozšlehané se šlehačkou, polovinu rozpuštěného másla a vše řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, z nichž každou vyválíme na pruh takové šíře, jako je délka pečicí formy. Pruhy potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme hrozinkovou směsí a srolujeme. Poté těsto vložíme do forem a necháme na teplém místě dokynout.

4

Pečeme asi patnáct minut v troubě předehřáté na 220°C, teplotu poté snížíme na 180°C a pečeme dalších třicet minut dozlatova. Na mřížce necháme pečivo vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept