Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22444

Ingredience

usmažená jablka
1 ks Citrony
50 g Cukr krupice
2 balení Cukr skořicový
1000 g Jablka
20 g Máslo čerstvé
0,5 dl Olej slunečnicový
200 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
ořechová náplň
1 balení Cukr vanilka
150 g Hrozinky
1 l Mléko plnotučné
150 g Ořechy vlašské
zálivka
20 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr skořicový
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 859 kcal
Kilojoule 3 594kJ
27% Sacharidy 97 g
65% Tuky 49 g
13% Sodík 262 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jablečná musaka postup přípravy receptu:

1

K sladkému pokrmu,který budeme připravovat, si nejdříve přichystáme všechny ingredience.

2

Náplň připravíme tak, že dáme svařit 1 litr mléka. Do vroucího mléka přidáme 150 g nasekaných vlašských ořechů, 150 g omytých hrozinek a 1 vanilkový cukr. Promícháme a odstavíme.

3

V misce ve 2 dl smetany rozšleháme 1 žloutek s 20 g cukru. Tuto součást pokrmu dáme zatím stranou.

4

Omytá jablka rozkrojíme, vykrojíme jadřince a jablka pokrájíme na plátky, které si rozložíme na tác, pokapeme šťávou z jednoho citronu a posypeme 50g cukru a skořicovým cukrem ze dvou balíčků. Necháme pár minut odležet a mezitím rozšleháme 2 vajíčka, ve kterých plátky jablek namočíme. Poté jablečné plátky obalíme ve strouhance a usmažíme dorůžova z každé strany na rozpáleném oleji.

5

Usmažené plátky jablek si rozdělíme na dvě části. První část klademe na dno zapékací mísy, kterou jsme vymazali 20g másla, na jablka dáme připravenou ořechovou směs a na ni naklademe druhý díl jablek. Vše zalijeme připravenou smetanou se žloutkem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 25 minut dozlatova.

6

Upečenou musaku posypeme směsí moučkového cukru se skořicovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept