Recept

Kuřecí maso s arašídovou omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 22458

Ingredience

6 polévková lžíce Arašídová pomazánka
1 ks Chilli paprička
4 ks Kuřecí prsa
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Mléko kokosové
2 kávová lžička Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Sůl
1 špetka Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 531kJ
3% Sacharidy 11 g
20% Tuky 15 g
24% Sodík 484 mg
84% Bílkoviny 47 g

Kuřecí maso s arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme arašídovou pomazánku, nadrobno nakrájenou a semínek zbavenou chilli papričku, šťávu z limetky, sůl a kokosové mléko a pomocí mixéru vytvoříme hladkou směs. Je-li potřeba, dosolíme či přidáme ještě šťávu z limetky. Omáčku dáme do mísy a přikryjeme fólií.

2

Rozkrájíme na proužky maso.

3

Rozdrcený česnek, thajskou rybí omáčku, sójovou omáčku, med a trochu nastrouhaného zázvoru dáme do mísy a řádně promícháme. Vložíme maso a důkladně obalíme v marinádě. Zakryjeme a necháme v lednici aspoň půl hodiny.

4

Vyjmeme maso a napícháme samostatně na jehly na špízy. Z každé strany grilujeme asi 3 minuty, do změknutí masa.

5

Podáváme s arašídovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept