Vajíčka Jeanne Granier - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčka Jeanne Granier
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22460 |
Ingredience
120 g | Chřest bílý |
30 g | Lanýž |
15 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 505,2mg |
Draslík | 241,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vajíčka Jeanne Granier postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý chřest nakrájíme nadrobno a polovinu smícháme se smetanou. Lanýže očistíme a pokrájíme na proužky. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, na dno dáme chřest se smetanou. Do pekáčku rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a povrch posypeme druhou polovinou chřestu a poklademe proužky lanýžů. |
3 | Zapečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. |