Jednoduchý recept

Vejce Meyerber

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 22468

Ingredience

100 ml Hovězí vývar základní
20 g Lanýž
100 g Ledvinky jehněčí
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
100 ml Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 820kJ
2% Sacharidy 9 g
37% Tuky 28 g
31% Sodík 610 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vejce Meyerber postup přípravy receptu:

1

Jehněčí ledvinky nakrájíme na nudličky, lanýže na proužky.

2

Na pánvi rozpálíme kvalitní olej, vložíme ledvinky a orestujeme ze všech stran.

3

Proužky lanýže vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a vínem Madeira. Povaříme 8 minut, scedíme a necháme okapat. Vývar nevyléváme, částí vývaru podlijeme ledvinky a 10 minut podusíme, menší část vývaru si necháme na později.

4

Na pánvi, na které jsme restovali ledvinky, usmažíme vejce jako volská oka. Osolíme a opepříme.

5

Na talíře upravíme vždy dvě vejce, obložíme ledvinkami a ozdobíme proužky lanýže. Pokapeme vývarem z lanýžů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept