Recept

Dalmatská mandlová roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22472

Ingredience

těsto na roládu
150 g Cukr krupice
150 g Mandle
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 ks Vaječný žloutek slepičí
krém
200 g Cukr moučkový
2,5 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
200 g Máslo čerstvé
na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr skořicový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 911kJ
12% Sacharidy 45 g
39% Tuky 29 g
0% Sodík 9 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dalmatská mandlová roláda postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme, oloupeme a na mlýnku pomeleme. Do mísy si dáme 6 žloutků, které s cukrem utřeme téměř do pěny, mísu pak dáme nad páru a vyšleháme si hustou směs, kterou necháme vystydnout, pak do ní zamícháme mandle a hladkou mouku. Dobře vymíchané těsto vylijeme na pečící papír, kterým jsme si vyložili plech a teplým širokým nožem rozetřeme na tenkou vrstvu. Pečeme v předehřáté troubě na 250°C jen 10 minut. Upečený korpus na roládu necháme chvilku vychladnout, potom ji i s papírem opatrně srolujeme a zase navrátíme do původní polohy.

2

Připravíme si náplň: v míse si utřeme máslo s moučkovým cukrem. V hrnku si svaříme 2 dl mléka, do kterého přilijeme rozmíchanou hrubou mouku v 0,5 dl studeného mléka a pomalu vaříme do zhoustnutí. Uvařenou kaši stáhneme z plotny a necháme ji úplně vychladnout. Potom do ní vmícháme po částech měkké máslo a vyšleháme hustý krém, kterým potřeme povrch rolády, zavineme ji, ale už bez pečícího papíru.

3

Roládu dáme do chladničky alespoň na 2 hodiny, potom ji posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem a nakrájíme porce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept