Jednoduchý recept

Cavourova smažená vajíčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 22475

Ingredience

100 ml Hovězí vývar základní
30 ml Olej olivový
200 ml Omáčka rajčatová
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
400 g Rýže dušená
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 888kJ
8% Sacharidy 28 g
8% Tuky 6 g
27% Sodík 535 mg
20% Bílkoviny 11 g

Cavourova smažená vajíčka postup přípravy receptu:

1

Rajčata rozpůlíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostky.

2

Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme rajčata a minutu restujeme. Smažená rajčata rozdělíme na talíře doprostřed, kolem rozložíme vařenou rýži a navrch položíme vždy jedno smažené vejce, které jsme usmažili na pánvi po rajčatech. Osolíme a opepříme až na talíři.

3

Rajčatovou omáčku přivedeme k varu, přilijeme hovězí vývar a vaříme asi 10 minut, dokud se tekutina částečně neodpaří a omáčka nebude mít středně hustou konzistenci.

4

Touto omáčkou přelijeme pokrm na talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept