Recept

Chleba se sušenými švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 245 minut
Doba přípravy: 200 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22478

Ingredience

1 polévková lžíce Droždí sušené
175 ml Mléko - podmáslí
1 polévková lžíce Mléko plnotučné
410 g Mouka polohrubá
80 g Mouka pšeničná celozrnná
30 g Máslo čerstvé
55 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Soda jedlá
1 kávová lžička Sůl
2 g Tuk
200 ml Voda pitná
225 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 456kJ
29% Sacharidy 104 g
19% Tuky 15 g
13% Sodík 270 mg
28% Bílkoviny 16 g

Chleba se sušenými švestkami postup přípravy receptu:

1

Připravíme plech, který vymažeme tukem.

2

Sušené švestky povaříme, vodu slijeme (necháme si asi 70 ml vody ze švestek na namočení droždí), švestky vypeckujeme a nakrájíme. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 15 min odstát.

3

V míse smícháme obě mouky se solí, jedlou sodou a špetkou pepře. Do směsi vmícháme změklé máslo, posekané švestky, vlažné podmáslí, droždí a řádně promícháme.

4

Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba 2 hod kynout. Do vykynutého těsta vmícháme sekané ořechy, uděláme z těsta velkou veku, položíme na plech a necháme ještě asi 40 min dokynout.

5

Do vykynutého chleba uděláme nožem šikmé zářezy, chleba potřeme mlékem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme asi 15 min, poté teplotu snížíme na 190°C a dopečeme dokud chleba nezezlátne, tedy asi 30 min. Na mřížce necháme chleba vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept