Rýžová kaše s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová kaše s hrozinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22495 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
100 g | Hrozinky |
400 g | Kompot švestkový |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
150 g | Rýže loupaná |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 311,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kompot švestkový, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžová kaše s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Dobře opranou rýži dáme do mléka, vložíme k ní vanilkový lusk a vaříme doměkka. |
2 | Když je rýže uvařená, přimícháme k ní cukr, opláchnuté hrozinky a rozdělíme do misek. |
3 | Každou porci posypeme skořicovým cukrem, polijeme lžíci rozpuštěného másla a podáváme se švestkovým kompotem. |