Recept

Čočkový salát s lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22506

Ingredience

Zálivka
2 ks Chilli paprička
6 ml Citronová šťáva
1 g Hořčice
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 g Petržel - nať
1 g Česnek
Čočkový salát s lososem
5 ks Cibulka jarní
2 ml Citronová šťáva
1 g Kopr čerstvý
500 g Losos - filety
4 ks Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
10 ml Víno bílé
175 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 580kJ
9% Sacharidy 33 g
13% Tuky 10 g
5% Sodík 94 mg
67% Bílkoviny 37 g

Čočkový salát s lososem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme lososí filé. Pokud máme, můžeme použít kousky od ocasu. Na předem máslem vymazaný obdélník alobalu položíme naporcovaného lososa. Okraje alobalu zvedneme tak, aby vznikla vanička. Lososa v alobalu pokapeme vínem a zabalíme do alobalu. Takto připraveného lososa pečeme na 200 stupňů celsia 25 minut.

2

Upečeného lososa vyjmeme z trouby a necháme zchladit. Vychladlého lososa natrháme na malé kousky a zatím odložíme.

3

Nyní se pustíme do přípravy grilovaných paprik. Papriky rozpůlíme a očistíme. Každou polovinu promáčkneme a položíme na plech. Takto připravené papriky vložíme do trouby. Papriky v troubě grilujeme slupkou vzhůru. Jakmile slupky paprik zhnědnou, plech z trouby vyndáme. Ještě teplé papriky vložíme do mikrotenového sáčku. Po pěti minutách papriky ze sáčku vyndáme a odstraníme z nich slupku. Zchladné papriky nakrájíme na nudličky. Štávu, která vyteče z paprik nevyléváme.

4

Čočku zalijeme dostatkem vody a necháme vařit 20 minut. Jakmile je čočka měkká, přebytečnou vodu vylejeme. Hotovou čočku promícháme s kousky grilované papriky, nasekaným koprem a třemi čtvrtinami najemno nasekané jarní cibulky. Vše promícháme a opepříme. Do směsi čočky, paprik, kopru a cibulky ještě lehce vmícháme lososa a zálivku, kterou jsme připravili vyšleháním oleje s utřeným česnekem, najemno nasekané petrželky, dijonské hořčice, nasekané chilli papričky a šťávy z citronu.

5

Celý salát nakonec pokapeme citronovu šťávou, a ozdobíme zbytkem jarní cibulky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz