Jednoduchý recept

Těsto na balkánskou pitu a záviny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22530

Ingredience

0,5 kg Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 998kJ
13% Sacharidy 46 g
3% Tuky 3 g
2% Sodík 30 mg
13% Bílkoviny 7 g

Těsto na balkánskou pitu a záviny postup přípravy receptu:

1

Základem pity je několik plátů těsta, které vždy potřené omastkem, pokládáme na sebe a plníme různými náplněmi.

2

Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme olej, vlažnou vodu a sůl.

3

Vymícháme a přeložíme na pomoučený vál, kde těsto ručně vypracujeme. Správná konzistence těsta na pitu je, když se odlepuje od prstů a tvoří se vzduchové bubliny. Potom těsto rozdělíme na 2 díly, přibližně v průměru 15 cm z každého vytvarujeme kouli, kterou pomažeme olejem, zakryjeme igelitovým sáčkem a necháme 1 hodinu uležet.

4

Podle toho, jaký pokrm chceme připravit, těsto rozdělíme na potřebný počet dílů a každý vyválíme na velmi tenký plát.

5

Většinou k přípravě pity je potřeba minimálně 2 až 20 vrstev těsta, které vždy, než je na sebe položíme (a plníme), potíráme máslem nebo olejem.

Poznámka

U nás můžeme pitu nahradit vyválenými tenkými pláty z listového těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept