Placka se škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Placka se škvarky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22533 |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
20 g | Kmín římský |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř bílý |
200 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sezam - semena |
5 g | Sůl mořská |
5 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové škvarky |
3 dl | Víno bílé |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 142,1mg |
Draslík | 151,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 156,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kmín římský, Pepř bílý, Sádlo škvařené, Sezam - semena, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sůl mořská, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Placka se škvarky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme hladkou mouku, bílé víno, drobně pokrájené škvarky, žloutek, sůl a připravený kvásek (20 g kvasnic rozmíchaných v 0,5 dl vlažné vody s lžičkou cukru). Těsto vymícháme, přendáme na pomoučený vál a ručně vypracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme odpočinout 30 minut. |
2 | Potom těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným sádlem, přehneme napůl, znovu rozválíme a necháme 10 minut v klidu. Toto opakujeme ještě alespoň 2x. Nakonec těsto rozválíme na výšku asi 2 cm, skleničkou vykrajujeme koláčky, které poklademe na plech, potřeme rozšlehaným bílkem, některé posypeme kmínem, některé pepřem, sezamem, hrubou solí apod. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 10-15 minut dozlatova. |