Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22533

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
20 g Kmín římský
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř bílý
20 g Sezam - semena
200 g Sádlo škvařené
5 g Sůl mořská
5 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové škvarky
0,5 dl Voda pitná
3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 593kJ
11% Sacharidy 40 g
42% Tuky 31 g
16% Sodík 317 mg
69% Bílkoviny 39 g

Placka se škvarky postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme hladkou mouku, bílé víno, drobně pokrájené škvarky, žloutek, sůl a připravený kvásek (20 g kvasnic rozmíchaných v 0,5 dl vlažné vody s lžičkou cukru). Těsto vymícháme, přendáme na pomoučený vál a ručně vypracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme odpočinout 30 minut.

2

Potom těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným sádlem, přehneme napůl, znovu rozválíme a necháme 10 minut v klidu. Toto opakujeme ještě alespoň 2x. Nakonec těsto rozválíme na výšku asi 2 cm, skleničkou vykrajujeme koláčky, které poklademe na plech, potřeme rozšlehaným bílkem, některé posypeme kmínem, některé pepřem, sezamem, hrubou solí apod.

3

Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 10-15 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept