Recept

Míchaná vejce s račími ocásky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 22537

Ingredience

30 g Lanýž
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rak říční
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 638kJ
1% Sacharidy 2 g
24% Tuky 18 g
31% Sodík 623 mg
94% Bílkoviny 53 g

Míchaná vejce s račími ocásky postup přípravy receptu:

1

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Mezitím si v misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře. Vejce vlijeme na pánev a dřevěnou vařečkou na mírném ohni stále mícháme, až vejce začnou tuhnout. Pánev odstavíme a vejce vyklopíme na talířky.

2

Račí ocásky uvaříme v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.

3

Vejce na talířcích upravíme, posypeme lžící strouhaného parmezánu, ozdobíme proužky lanýže a doprostřed položíme račí ocásky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept