Kačamak se sýrem a škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kačamak se sýrem a škvarky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 22544 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
1000 g | Mouka kukuřičná |
10 g | Paprika mletá sladká |
5,5 polévková lžíce | Sůl |
150 g | Sýr balkánský |
150 g | Vepřové škvarky |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 140g |
---|---|
Cholesterol | 62,3mg |
Draslík | 204,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr balkánský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kačamak se sýrem a škvarky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme vařit 3 litry osolené vody. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní celý 1 kg kukuřičné mouky, zmírníme teplotu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, která se odlepuje od stěn hrnce. |
2 | Kaši nalijeme na máslem vymaštěný pekáč a nožem, který si namočíme do vody, kaši zarovnáme, posypeme pokrájenými škvarky, nastrouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme zamíchali sladkou mletou paprikou. |
3 | Horký kačamak rozdělíme na porce a servírujeme jako samostatné jídlo nebo s miskou bílého jogurtu. |