Recept

Kačamak se sýrem a škvarky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 22544

Ingredience

1000 g Mouka kukuřičná
200 g Máslo čerstvé
10 g Paprika mletá sladká
150 g Sýr balkánský
5,5 polévková lžíce Sůl
150 g Vepřové škvarky
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,046 kcal
Kilojoule 4 377kJ
39% Sacharidy 140 g
53% Tuky 39 g
104% Sodík 2 g
55% Bílkoviny 31 g

Kačamak se sýrem a škvarky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme vařit 3 litry osolené vody. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní celý 1 kg kukuřičné mouky, zmírníme teplotu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, která se odlepuje od stěn hrnce.

2

Kaši nalijeme na máslem vymaštěný pekáč a nožem, který si namočíme do vody, kaši zarovnáme, posypeme pokrájenými škvarky, nastrouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme zamíchali sladkou mletou paprikou.

3

Horký kačamak rozdělíme na porce a servírujeme jako samostatné jídlo nebo s miskou bílého jogurtu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept