Jednoduchý recept

Slovenské královské škubánky se škvarky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22549

Ingredience

1000 g Mouka pohanková
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
200 g Vepřové škvarky
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,202 kcal
Kilojoule 5 031kJ
52% Sacharidy 188 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 260 mg
99% Bílkoviny 55 g

Slovenské královské škubánky se škvarky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vařícím 1,5 litrem vody vysypeme naráz 1 kg pohankové mouky a vaříme bez míchání, jen zmírníme trochu teplotu vaření. Asi po 10 minutách jen vařečkou uvařené těsto "nadzvedneme" a vaříme dalších 15 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny, slijeme zbylou vodu, osolíme a pořádně rozmícháme do hladkého těsta.

2

Lžíci nabíráme škubánky, které rovnáme na talíř, posypeme nakrájenými teplými škvarky a polijeme rozehřátým sádlem.

3

Každý si porci dochutí solí a zlehka rozmíchá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept