Slovenské královské škubánky se škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenské královské škubánky se škvarky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22549 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1000 g | Mouka pohanková |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Vepřové škvarky |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 1,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pohanková, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slovenské královské škubánky se škvarky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vařícím 1,5 litrem vody vysypeme naráz 1 kg pohankové mouky a vaříme bez míchání, jen zmírníme trochu teplotu vaření. Asi po 10 minutách jen vařečkou uvařené těsto "nadzvedneme" a vaříme dalších 15 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny, slijeme zbylou vodu, osolíme a pořádně rozmícháme do hladkého těsta. |
2 | Lžíci nabíráme škubánky, které rovnáme na talíř, posypeme nakrájenými teplými škvarky a polijeme rozehřátým sádlem. |
3 | Každý si porci dochutí solí a zlehka rozmíchá. |