Slovenské královské škubánky se škvarky

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,5litryVoda pitná
    • 4lžíceSádlo škvařené
    • 200gramůVepřové škvarky
    • 1000gramůMouka pohanková
    • 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1202 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
24 g
Sacharidy
188 g
Vápník
67 mg
Železo
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vařícím 1,5 litrem vody vysypeme naráz 1 kg pohankové mouky a vaříme bez míchání, jen zmírníme trochu teplotu vaření. Asi po 10 minutách jen vařečkou uvařené těsto "nadzvedneme" a vaříme dalších 15 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny, slijeme zbylou vodu, osolíme a pořádně rozmícháme do hladkého těsta.
  • 2
    Lžíci nabíráme škubánky, které rovnáme na talíř, posypeme nakrájenými teplými škvarky a polijeme rozehřátým sádlem.
  • 3
    Každý si porci dochutí solí a zlehka rozmíchá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.