Makedonská pogača se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makedonská pogača se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22551 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 dl | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
18 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Sýr balkánský |
3 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 397,4mg |
Draslík | 318,3mg |
Vláknina | 908,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Sýr balkánský, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Makedonská pogača se sýrem postup přípravy receptu:
1 | V míse si rozkvedláme vajíčka, přidáme k nim jogurt, olej, nastrouhaný sýr, prášek do pečiva, mouku a vypracujeme hladké těsto. Zapékací menší mísu vymažeme olejem a těsto opatrně vyklopíme. |
2 | Povrch potřeme vodou a dáme péct do dobře vyhřáté trouby, pečeme při 175 °C přibližně 30 minut do zlatohněda. |
3 | Makedonskou pogaču podáváme horkou, například místo chleba. Je velmi chutná. |